Waar moeten we beginnen vandaag....
Paola heeft ons vandaag meegenomen om diverse dingen in Havelock North en Hastings te laten zien. Het eerste was de haven waar veel hout, (boomstammen) wordt verscheept naar China en Japan. Nieuw Zeeland heeft dit als export product. Alleen het ironische is, ze komen als gezaagde planken weer terug naar Nieuw Zeeland.
Verder naar het gebied geweest waar de orkaan in 2022 behoorlijk te keer is gegaan, van de schade is weinig meer te zien, alleen dat sommige huizen niet meer mogen worden bewoond en daarom leeg staan. Dit is er voor mocht er weer een orkaan komen, deze huizen niet weer onder water komen te staan, dus voor de veiligheid van de bewoners
Maar toen zijn we naar een Nederlander gegaan die hier rond 1979 is komen wonen, ze noemen hem hier de " Artiest" De meneer kan zo in het programma van de stoel of van Jambers of in showroom. Een uniek mens. Of je nog in de jaren 80 woont,
Heeft maakt kunstwerken van oud materiaal. Wil een klant iets hebben, kunnen ze iets aangeven ,maar hij beslist hoe hij het gaat maken.
Wat heeft hij niet in of om het huis, teveel om op te noemen. We hebben samen in zijn boomhut gezeten, waar b.v. een platen speler staat met een slinger. oude auto's staan al jaren in de tuin, vele kunstwerken en ook een oude touringcar
Zijn woning is een oud postkantoor van 180 jaar oud, uniek om dit te zien. en buiten en binnen in de woning staan erg veel spullen en gemaakte dingen en alles is gemaakt van gebruikte dingen
Hij heeft van metalen bakken een kerk gemaakt, waar ook al een rouw- en trouwdienst zijn gehouden. Maar het klapstuk was een roeiboot die hij boven in de kamer heeft hangen, en als bed dient. Het is moeilijk wat we vandaag gezien hebben vast te leggen op foto, je moet het zelf gezien hebben.
Deze "artiest" , zo noemen hem in Nieuw Zeeland, heeft ook een website om nog meer te zien, De " Artiest"
Fijn, dat mijn nicht Paola jullie iets van haar woonomgeving heeft laten zien. Ook leuk om familieleden, Veluwenkampjes in dit geval, te hebben ontmoet in het verre Nieuw Zeeland. Zelf in 2015/2016 daar ook geweest en genoten van het land met zijn natuurrijke omgeving.
Wel bijzonder man die Nederlander. Mooi, dat er mensen zijn die hun leven op een eigen wijze inrichten en daarbij niet tot last zijn van anderen.