Dagobert en Caransa op reis

Eco culturele wandeltocht.

Vandaag een wandeling gemaakt door het Whirinaki-regenwoud, onder begeleiding van een gids. We hoopten nog iets meer te weten komen hoe de Maori's hier leefden, maar we zaten in een verkeerde film:-) Was interessant, maar iets anders dan we er van verwacht hadden. Bovendien, als we iets meer Engels hadden gekund, was het zeker ook interessanter geweest. Voor de echte wandelaars, natuurliefhebbers was het zeker een interessante wandeling van 4 kilometer. De mensen hier proberen de bossen ook in stand te houden. B.v. de omgewaaide bomen mogen niet meer verwijderd worden.

Voor de Tangata Whenua, de oorspronkelijke bevolking van het land, was het Whirinaki-regenwoud een apotheek, een supermarkt en een overvloedige bron van waardevolle bouwmaterialen. Kai [voedsel] en rongoa [medicijnplanten] werden in overvloed gevonden in deze oude bossen.

Wat wij dan weer interessant vonden, op de weg er naar toe kwamen we deze auto tegen met twee honden op de motorkap. De honden werden gebruikt om op wilde zwijnen te vinden en op te sporen. Ze hadden een zender om de nek, de jager wist dan precies waar de wilde zwijnen waren.

Morgen naar Whangamata om Pieter te bezoeken.

Geert

Die honden das ook weer speciaal. Prachtig